Monday, January 31, 2011

RED and GOLD

bila tiba CNY mmg best.. mana2 mesti ada warna merah...

ada tanglung..
ada pokok pussywillow...
ada limau mandarin...
ada pokok bunga sakura..
ada cheongsam utk budak2 yg comel2..
ada pokok limau & buahnya yg comel2..
ada kucing yg tangan melambai2 tu..

hehehe... so cute..


last year bila time nak cny masa tu tengah sarat mengandungkan rania.. tapi berjalan tetap berjalan... rasa mcm tak bawak perut pun... ringan je... heheh...

pengalaman mengandung yg sgt indah...


ni wiken lepas ari sabtu....cam biasa... breakfast together dulu... cabaran betul bila time makan di luar skarang..

sebabnya?

rania akan berdiri dari baby chair tu & tunjuk bawah... meaning dia nk kuar dari kusi & berjalan le... tengok le tu.. jalan ikut kaki sendiri je.. berani betul budak sorang ni tau!


video

wiken yg lepas ni pada hari sabtu kami plan ke Empire Gallery... dah berbulan jugak tak ke sana rasanya.. baru je pusing2 carik parking, abah dpt sms mengatakan officemate dia meninggal dunia..

innalillah hi wa inna ilaihi rojiunnn...

beliau meninggal kerana kanser ovari..
so, tak jadik masuk Empire Gallery terus ke masjid Sek 27, Shah Alam.. khabarnya jenazah akan di bawa dr SJMC terus ke sana selepas zuhur...




so zuhur di sana, tunggu punyer tunggu jenazah tak sampai2 lagi...

so kiterang gi le lunch dulu kt KFC berdekatan...

akhirnya jenazah tiba lepas asar.... dapat jugak joined sanak sedara arwah packing gula & sumbangan duit kt bahagian perempuan.. walaupun bahasa derang tak le berapa difahami (kecek kelate).. huhuhu..


tapi yg tak disangka2 dapat lak jumpa kawan kelas masa di itm dulu, Suriana (last jumpa masa convo la) .. rupanya arwah ialah makcik dia.... what a small world kan?? tak dpt berbual lama since su pun sibuk menguruskan hal ehwal jenazah dgn sedara mara yg lain..


di luar pun hujan turun tanpa henti... hmm.. selalunya bila ada kematian mesti ujan kan??

hujan rahmat kata orang...


so lepas asar kami pun pulang ke rumah.... penat!! nak ke taman petang2 pun tak boleh sbb ujan je kan...

so budak2 pun xtvt bebas selerakkan umah & buat keje kretip derang le hapa lagi... aihhhh!!!

kopi, teh & teh tarik tegarrrrrrr

saper suka teh tarik??

kopi??


teh ooo suam??


kopi tarik??


nescafe??

cham???

ohhhh.... mmg ibu ni le akan angkat tangan tinggi2 pada sumer minuman di atas... all my feveret tu.. yang tak bestnya hazim pun dah ngikut, giler kopi!!! ish ishhh....

kalau dikira since keje je maknanya dah lebih 10 tahun dok minum benda2 di atas ni... non stop... ishhh ishhhh amatlah tak sihat kan?? ate
r nk wat camne... teman ketagihhh... huhuu..

solution??

skrg ni lebih health conscious memandangkan umur pun dah atas 30-an ni kan... mmg le so far so good, alhamdulillah tapi org kata mencegah lebih baik dari merawat.. betul kan....

tapi takde le stop terus.. mana buleh... cuma kurangk
an je... so.. skrg slowly kurangkan minuman2 di atas... dah digantikan dgn...

milo??
no.... no... kureng sket.. milo nih...

horlicks??


hmmmm.. kureng jugak....
yg dapat masuk pada anak tekak... haaaa... yang ini le...



sejak launching minuman ni mmg suker sgt.. sedap!! dan berkhasiat...
kita minummm dulu.... ni pepagi punyer.. tapi dok bantai je pagi, t/hari.. even malam... by rite, ini yg utk malam... belasah je le.... lagi suker yg morning punyer... cedap!..



sambil2 tu banyak minum jus je kt opis.... time driving.... haaa.. yg ni mmg takde masalah bab2 jus ni mmg lajuuuuu je... suker....

tapi yang tak best sket2 nk gi ladies.. sket2 nk gi ladies.. huhuhuuu.. sabo je le..


my fev juice ialah.... buah2an, campuran berries.. yg paling best fruits yg ada campuran vege camni....



marveles!



dah memandangkan village grocer dekat je ni kan.. lagi rancak le dok stocking jus2 ni...... jom minum!!! :)

Tuesday, January 25, 2011

bila ENCEM boy jadik RONGAK boy ..

semalam balik keje terus cepat2 kemaskan budak2 sbb ada appt ngan dentist utk haziq..

dari wiken lepas dia komplen gigi depan dah goyang teruk... it's time le haziq.. mmg dah nk ganti gigi kekal le tuh...

so, cm biasa gi jumpa dentist kami kat Lucky Garden, Bangsar...Dr Halina..


smalam bukak file utk aariz skali.. so pasni aariz pun kena turut serta abg2nya visit 2x setahun... so far gigi dia ok, tip top..


since gigi dah goyang teruk mmg sekejab je le doc tu kerjakan... spray kejab trus cabut..

selamat sudahhhh...


tak sakit pun.. katanya dengan bangga pada aariz.. hihi..



so, cmni le rupa haziq skrg ye... huhuhuuu... jatuh saham :P


agaknya apa gelaran kawan2 haziq panggil pasni since sebelum ni derang gelar dia ni 'budak
comey'... mungkin 'budak rongak' kot...

haahaha...



jgn marah ye haziq.... ibu gurau je... nnti dah tumbuh gigi baru dapat le gelaran 'budak comey' tu balik..




tengok tu... budak gigi 4 batang pun tumpang hepi jugak... sbb apa??

biasa le... sbb dapat ubat gigi free, boleh dia geget2....... :)

nasib batu kerikil ...

ni merupakan aktiviti paling rancak bila balik kampung johor....

apa dia??


yaaa... jawapannya ialah aktiviti baling batu dalam tali air depan ghumah...

tak tau apa keseronokannya sbb ibu pun tak bother nak try pun.. hehehe..

yelah.. dari zaman haziq kecik2 dulu dia mmg suka sgt kutip batu & campak satu2 dalam tali air....

pastu hazim pun mengikut...

lepas tu aariz..

and soon, rania ler pulak.... ibu gerenti...

since mentornya ramai yg buat kan..


hazim masa kecik2 dulu penah hampir terjatuh dalam tali air tu jugak, nasib atuk abah pantas tangkap kaki dia... haaa... kalau tak tu mmg hazim le yg merasmikan senarai cucu yg penah jatuh ke dalam tu... :D

sebenarnya batu2 kerikil tu atuk abah beli buat tambak tak kasik lecah bila hari hujan kat depan umah tu.. datang cucu2nya dari bandar gi buang pulak..

aduhai... sabor je le wahai atuk abah yer...

dah cucu2 sumer tak dapat buat benda2 tu kat bandar....

siap hazim boleh sound apa tau "tak pe atuk abah, brapa rege batu2 ni nnti ajim ganti pakai duit raya aritu...."

so cute...


video


and guess why i'm telling this????


because.....

they will do this again next week...

yeayyyyy... we will go balik kampung during CNY break.... :)

anak2, sila happy ye....

ibu le yg letih sbb kena jadik mandor tukang perati you all main depan ghumah...

sabor... sabor.... janji bebudak happy...





:) Hadiah lagi :)

tengah ibu & abah berdebar2 memikirkan ujian Linus utk Hazim, datang pulak khabar gembira..

taraaaaaa....



congrats Haziq....

Anugerah Nilam ni ialah penghargaan utk pelajar2 yg byk membaca...

pelajar kena catatkan aper yg derang baca dlm buku log khas... haaaa.. yg ni zaman ibu dulu mmg dah buat.. kena tulis summary, pengarang buku, penerbit, etc...

dah complete satu buku tu ditulisnya..


Haziq pun tak sangka nama dia dipanggil masa assembly semalam.... mesti tersipu2 dia naik pentas tu :)

Even Hazim pun pukul canang pasal abg dia naik pentas semalam... so, your turn bila ye Hazim??


wah... siap tak bukak lagi reben kuning tu sampai balik umah.... bangga betul dia....

"nak tunjuk pada ibu... haziq tau ibu mesti ibu nk ambik gambo dulu" katanya... hahahahha...

perli ibu ke... ???


haziq n hazim mmg dah paham dah.... abes mak blogger kan .... sumer benda nk ambik gambo.... even kecik2 punyer hal pun mcm dpt hadiah kecik nih.....


kecik pada u dear.. but big deal for me... setiap kejayaan anak2 tu sebenarnya sgt membanggakan ibu n abah tau..


tapi ibu ni blogger syok sendiri jer le, citer kisah kita saja & menulis pun sonyap2 jer.... bukan blogger glemer pun... heheheh...

ohhhh back to d stori... dgn dapatnya hadiah ni haziq lagi bersemangat nk membaca sebanyak2 buku yg boleh... siap semalam pun dah ajak gi umah ke-2 dia tu... BORDERS la... mana lagi....

tapi tak boleh le terjah Borders masa weekdays ni, abes kul brapa nk balik umah nnti.. wiken le kita pegi.....

jgn soh ibu dok smpai 4-5 jam dlm tu udah le.. mau beku ibu ni tau......

semoga anugerah ni dapat jadik inspirasi & bimbingan yg baik buat adik2 juga ye haziq..


debaran LINUS Tahun 1 bermula..

memo skolah berbunyi...



yaaa....

arini & esok bermula ujian ye hazim ...

today BM & tomorrow Maths... all the best to you, my dear Hazim...


for those yg ada anak di Tahun 1 gerenti kecut perut jugak kan....

but my hazim tetap dengan perangai selamba derk dia...


almaklum .. dia ni boleh kategori 'STUDY BIAR LEPAK, RESULT BIAR GEMPAK'...
hehe...teringat zmn skolah dulu.. budak2 suka sgt falsampah nih... esp budak2 lelaki nakal skolah kiterang le...

tapi itu zmn kindy, hazim mmg bukan kategori suka buat revision bila nak exam... dia selamba je... mainnnnnnnn je kojer dia... Optimus Prime le.. Iron Man lah...

sbb tu le kiterang gelar dia - budak AAK....

tapi skrg dia dah di Tahun 1, tapi perangai AAK dia masih tetap ada....

bila tengok & pikir mmg kelakar..

tak kisah le mcm mana caranya tapi sebagai ibu n bapa kita mmg nakkan yg terbaik utk anak kan...

harap2 Hazim boleh mengulang kejayaan Haziq pada tahun lepas... iaitu sebagai PELAJAR TERBAIK PROGRAM TRANSISI.. Haziq scored 12/12 utk BM & 12/12 utk Maths, full marks utk last year :)

bila ditanya hazim jawab :-

alaaaa... senang je transisi ni, hazim boleh buat, ajim pun boleh dapat 12/12 sumer paper cm haziq tau...... dulu kat REAL Kids ajim belajar yg lagi susah2 dari transisi ni tau.....

cam biasa perangai hazim, very confident... kengkadang tu tahap melampau... kengkadang tu ibunya ni lagi kecut perut dek perangai selamba dia tu.. dia cam biasa... releks je cam nothing happens..

ok, we will wait & see :)

make sure you'll remain in d same class, jgn sampai kena kick out ke kelas blakang ye..

otherwise....????


Monday, January 24, 2011

bila dah dapat kaki..

wah.. wah... just nk share pixs rania skrg ye...

dia ni consider mmg cpt berjalan, 11 mths mmg dah berjalan betul takde keras2 mcm robot ye..

kalau abg2nya dulu umur setahun genap baru le boleh berjalan terus... cam haziq lambat sket, 13 bulan baru berjalan terus.

lagi satu gigi, punye le cepat tumbuh, skrg dah ada 4, ada 2 lagi dah nk keluar... sbb tu ramai yg ingat rania ni dah setahun lebih umurnya..

alahai.. kes tua sebelum usia pulak ye rania...??


so, skrg ni mmg keje dia berjalannnn je, tak gheti nak dok
diam langsung kt umah... segala ceruk rumah dia dah masuk... even dalam almari baju abg2nya pun dia dah dok masuk 'menginap' dlm tu... best kot sejuk je dikelilingi baju kot..

dan bila dah keluar ghumah pulak jgn harap boleh dipimpin tangannya tu.. mesti dia akan tepis2 ok..berlagak betul!.... kiranya dah terer sangat, tak perlu pimpin2 lagi lah ye..

aduhaiii... mmg advance betul anak dara sorang nih...

haaa.. yg ni sibuk kejar kucing.... bertempiaran kucing2 lari kena kejar ngan rania...




yg paling best & cute sambil dia berjalan dia akan joget HUKILAU sekali...

hahaa... mmg cute & cheeky.... saper yg lalu mesti senyum2 tengok gelagat budak kecik nih & sambil pegang2 pipi dia..

tersengih le kawan tuuuu... tapi takat sengih je le, kalau org lain nk dukung ke, ambik ke,.... sori le... meraung dia...





cam haziq cakap "ngapa rania ni cepat sgt besar? ... dah tak macam baby lagi dah.. macam budak besar dahhh "....

a'ah le haziq.. ibu pun pikir cmtu jugak..... hmmmm.....

Friday, January 21, 2011

ThAiPuSaM..

genap seminggu aariz masuk spital & peristiwa duka berlalu ... so dah lepas seminggu tu kira dah abes tempoh berkabung.. tapi mcm biasa le bila antor anak2 depan skolah & bila passed by tempat kejadian mmg memori tu akan ligat berputar kembali... that's normal...

ok, citer lama nih....

ni just nk share waktu senggang masa cuti thaipusam.. just cover citer petang je le ye.... t/hari macam biasa xtvt merayau tak hengat dunia berlangsung dengan jayanya, biasa le cuti maaaaa, kids mana nk dok umah :)

entry ni dah dr last week terperuk je le dlm draft ye........
since dah lama lak entry ni terperuk sbb tengah syok buat tetiba kutu 'malas' datang hinggap.... maka tengah ada kederat rajin datang hinggap ni, maka sambung jelah storinya.. :)

ok, jom layan gambo rania & geng lagi baik...


mmg boleh hilang duka nestapa bila ngadap rania & geng..... esp rania yg sgt sgt sgt keletah skrg ni tau..... mukanya mmg cheeky habisssss...

mmg rasa nk diramas2 & cubit2 je all d time..


tengok le tu muka happy bila dapat kuar.... siap tangan tu.. tak boleh tahan ;P
gaya cam org besor benor kata opah..



ni gambar2 time bawak budak2 ni jogging petang2 kt area ghumah je.. ambik angin...



lg le rania skrg kojer nk berjalan je kan..



sket2 tunjuk pintu.. sket2 tunjuk tingkap... sambil buat bunyi..
haaa.. paham2 je le ye apa yg dia ndak..



tengok tu.. pantang lepas... maklum le dah dapat kaki kan....
cute je..
lenggang kangkung dia ye... terkedek2 jalan mcm anak itik daaa...




spot paling rania suka betul2 kt palang besi tepi kolam ni, kengkadang tu bergaduh2 nk ajak dia jalan tempat lain sbb dia mmg suka layan air kt sini..



kengkadang tu siap grip kuat2 kt palang tu bila nk angkat dia.... mmg sabar je le..




tengok tu, bila berjalan nk lone ranger je, tak mau di pegang2.. kiranya mcm dah terer sgt le kan... sambil tu bila jumpa apa2 yang menarik perhatian sure dia singgah tengok..

haa.. time ni dia singgah sbb jakun dok perati semut tengah jalan tu....




bila dah tak boleh kawal, baik ambik & terus dukung... abes citer... hehehe... tengok le muka tak puas hati rania tu... apa nak wat.. ibu malas nk mengejar le sayang..



what a luvly evening.... udara segar.. best betul!!

cheese..... this is NZA & Co. ye....



buah hati ibu ni, si comel aariz masih cengkung lagi time nih.. baru 5 hari kuar spital aritu..
tapi skrg dah start berselera makan...

aiii... menung jauh nampaknya tu aariz..



si encem ni pulak dengan xtvt bebas dia le.... dia kata tengah melombong bijih timah.. tu sbb buat experiment lepas tengok Majalah 3 minggu sebelumnya tu lah.. haziq... haziq.....




tak kisah le kotor sket haziq.. as long as you learn something.. kan....

sebelum matahari melabuhkan tirainya maka pulanglah NZA & Co balik umah....


Wednesday, January 19, 2011

dugaan & dugaan lagi

13/1/2011
penuh dengan dugaan menimpa..


sabar.. sabar..
tentu ada hikmahnya... Allah knows better :)


otw balik dari hantar budak2 ke sekolah pagi2 dah diberi cubaan berat.. hampir menitik jugak la airmata ibu dibuatnya... tapi tak payah le crita kat sini kan...

mmg tak boleh diingat2 kejadian tu.. menguatkan kenyataan mmg tiada/hampir pupu
s orang yg amanah di dunia nih.. :(

tu dugaan pertama...

dugaan ke-2 pulak, aariz kena masuk hospital.. viral i
nfection...

ok, redha je le utk kebaikan aariz jugak..

semuanya bersangkut2, bak kata pepatah lama : sudah jatuh diti
mpa tangga, mmg rasa kena sangat pepatah ni dengan tarikh 13/1 ni..

ok, benda yg berlaku biarlah berlaku, sumer ni dugaan Allah buat hambanya, mungkin sebelum ni kita leka jadi diberi ujian oleh Nya..... jgn salahkan takdir.... muhasabah diri sendiri ye....thing happens for a reason.

ok, since ada masa nk menceceh dalam blog ni, just nk citer hal buah hati kesayangan ibuk, aariz afham yang kena hospitalised @ Pantai Medical Ctr pada hari khamis lepas, 3h2m......hotel org sakit le pulak kali ni ye...


kisahnya begini... seperti dlm posting terakhir pada hari rabu, aariz muntah2.. betul2 masa nak kuar dari ghumah lebih kurang kul 6.45am..


so pas antor haziq n hazim ke school trus ke sebuah clinic 24 jam di Bangsar, tapi doc cakap sampai petang xde improvement mmg kena refer hospital..


so, t/hari opah called cakap aariz masih cmtu.. tak sedap hati jadik ibu n abah sama2 ambik 1/2 day leave t/hari balik umah ambik aariz dan abah nak bawak aariz ke Twin Tower Medical Centre dulu, tengok apa kata specialist...



time menunggu..

alahai aariz.. sedih je rupa... bercakap pun dia malas tau....


time jumpa specialist meraung2 dia bila insert ubat... dia ni mmg anti doctor :(



ni lak time tunggu ubat... abahnya melayan dia googled transformer esp bumblebee kt pc yg disediakan di situ..... diakan peminat tegar bumblebe
e..

cuba nk ceriakan mood dia.. tapi tu le.. org sakit mana
nak layan sgt, setakat jeling2 tu boleh le.... mcm takde expression je..



haaa sblm balik.. cm biasa ubat sebeban lagi... rasa2 ndak ke aariz makan?? ....

we know d answer...




since aariz ni jenis susah sgt nk telan ubat smpai tahap bergaduh2 nk kasik ubat so insert je le ubat demam & ubat tahan muntah...

at d same time paed sediakan reference letter, dah agak mmg kena hospitalised le pasni, no improvement at all....

so pilih PMC je le senang nak mengulang umah opah kan....


dalam terkejar2 arini lupa lak nak makan, so sblm kuar klcc makan dulu le kt foodcourt... arini teringin lak nk makan laksam....

hmmm.... mabeles.. sedap.. pekat .. siap mintak kuah lebey lagi, so nx round boleh gi sini lagi utk laksam....



ni lak pada hari admitted PMC keesokan harinya, 13/1 memandangkan aariz masih demam pada sebelah malamnya... risau woooo jgn main2 bila anak sakit2 nihh....



cam biasa dia tido je le pas ambik blood sample .. meraung bagai nak rak dia.. dah le tangan kecik, susah doktor nk carik salur darah... mmg dua2 tangan le kena tebuk :(

dari start masuk situ, makan tak mau langsung, cuma minum air kosong je, air garam jgn harap le dia nak teguk.. setitik pun punyer le payah....

aduhh tak lalu tengok anak berkeadaan mcm nih..


sayu je rasa... kalau boleh rasa nak tukar tempat ngan aariz..




hari ke-2..
aariz mmg berkepit je le ... all d time.. alala sian dia, aariz lak dah jadik baby tau... tengok bawah baby cot saper yg duduk.. huhuhu... ishh budak2 ni....

atuk pulak tu mmg tak senang duduk je tengok cucu kesayangan dia camtu.....



nak menceriakan aariz, budak2 ni dah berkampung kt bilik permainan..main tak hengat tu siap tak mau masuk2 bilik dah..



derang conquered tempat tu mcm umah sendri pulak..



tengok le aksi hazim aka optimus prime tu.. huhuhu.. kaler baju & suar dah le out terus.. hihihi...



rania pun tak mau kalah ye...



ellow... looking for us??? budak berdua ni jgn citer le ligat kalah gasing...




hari ke-3, alhamdulillah dah beransur pulih..

time begini cukup pantang ambik gambar dia.. ni kena curi2 ambik je.. menjeling sokmo.. tengok le tu..



rania si budak kecik ni ligat tak hengat, haaaa kena kurung padan muka ;)

happy sangat senyum lebor tiap masa jumpa abg aariz dia tau.. mmg tak leh pisah ni budak berdua.... asyik nak bergasak je ngan aariz.. but dis time tak boleh le.. aariz masih lemah..




hari ke 3, ibu pun dah boleh tersenyum gitu, sebelum ni gundah gulana nk tido pun tak lena memikirkan aariz...



alhamdulillah... harap2 jgn mengulang lagi ke spital .. sgt tak best dok spital ni tau..


haa sblm discharged.. sebeban ubat lagi ye aariz..



pasni rajin2 makan ubat ye cayang.. nk cepat baik kan?

selamat discharged PMC pada hari Sabtu @ 8.30pm... budak2 sibuk nk layan Beverly Hills Chihuahua kt tv bilik spital jugak.. sabor je le.. padahal dah beratus2 kali layan citer tu..

yabedabeduuuu bestnya dapat balik umah lepas 3 hari dok mengulang Bangsar -> PMC...

dan keadaan aariz pun makin pulih, start makan solid food arini...

syukur sesangat :D


Friday, January 14, 2011

mood duka lara :(

aariz skrg kena tahan di PMC since semalam, doctor nak monitor dia.. muntah dah berhenti tapi still diarrhoea non stop.. sian dia dah dehydrated..




so, since ibu & abah dia dok mengulang spital je so takde mood nk update blog pun.. dengan rania lagi, ngan hal skolah budak2 lagi mmg sgt2 sibuk & tak tenang minda skrg nih..


smalam ambik blood sample pun dah meraung sket punyer kuat siap ibu dia ni pun sama2 joined dia nangis.. huhuhu... tak tahan tgk anak nangis... tu baru ambik blood sample..


so nnti once aariz sihat blog baru update..


doakan aariz cepat sembuh ye... aminnnnnn

Wednesday, January 12, 2011

my baby is sick :(

bagi sorang ibu & abah apa yang paling merisaukan mereka??

yaa... bila anak sakit..

mmg tak senang duduk beb..


beginilah aariz pagi ni bila di bawa ke clinic ...



pagi ni je dah 2 kali muntah2 & dua kali diarrhoea..

semalam ok je sihat walafiat.. nak buat camne sakit datang bukan boleh diduga kan...??


badan tak panas, still active cam biasa tapi still risau le kan..


jumpa doctor pagi ni dia kata kalu pas medication masih mcm ni esok dah kena refer ke hospital pulak.. adussss...


risau... risau.... nk wat keje pun tak keruan...


cepat2 baik ye sayang... luv u miss u..

Tuesday, January 11, 2011

contoh teladan ;)

haaa... cuba tengok gambar ni...

apa yang tak kena...?

ish3...

malu le ngan rania..


yang si abang2 makan eskrem.. rania gud gurl makan buah...



so sapa yg kasik teladan kt saper ni???? dah terbalik le pulak tu..

yang lawak hazim dok cabut lari bila nk snap gambo ni, dia siap kasik big bear jadik dia punyer rep.

boleh tak??

tragedi buah epal..

my mom says...

an apple a day keeps the doctor away....




so, i follow her advice..


but mom.. this one is too huge for me lahhh....

see....




so maybe it can cover for 1 week, i guess ;)


nyum3...



i luv apples very very very much.....

Monday, January 10, 2011

Our sunday :D

wiken pertama sessi persekolahan.. belum nak tune lagi sepenuhnya...

awal2 pagi dah basuh kasut budak2 je dah brapa pasang...
so bermalasan dulu & kemas umah sebelum gi bekfast kt chinese muslim restaurant...


sebelum tu sempat buat kerepek arrowhead ni, reque
sted by haziq..



bila time2 nak CNY mmg byk jual kepek nih..

selalunya beli je ni le baru nk try wat sendiri le kononnya.. lagipun sonang je.. cam wat kepek pisang je.. ni roper yg belum kupas le... haziq rajin tolong kupaskan...



lepas kupas kulit so jadik cmni... cam sengkuang cina pun ada ropanya.. pastu parut nipis.. nk hiris pun buleh je..




rasanya? sedap...mcm beli jugak..

buat sendiri, makan sendiri, puji sendiri... :D


and my boys, haziq n hazim buat jelly strawberry & durian pudding.... jelly stra
wberry x sempat snap dah selamat masuk perut masing2..



pastu petang2 gi lepak padang dekat rumah... ada group bawak pet masing2.. ni ntah apa namanya.. racoon kot.... cute je..

tapi si rania tetap meow2 juga.. asal kaki 4 sumer kucing je bagi dia.... sangat cute binatang ni..jinak jugak tu....

antara 4 owg tu rania paling berani, dia pegang tau...



haaa... dah
penat le tu berlari.. minum air dulu ye....cute je..



kiddos cam biasa... xtvt kuarkan peluh....



rania jugak... tapi tak berlari le.. berjalan laju2 jer.... jenuh jugak nak mengikut langkah dia yang laju tu...

sikit lagi siap le dia pun join abg2nya berlari... jenuh ibu & abah nak kejar nnti...



haaaa.. bila dah penat dia landing je le atas rumput...sambil tarik2 rumput... apa dia kesah kan rania??



nx week kalu tak gi swim ingat nk main badminton lak kat sini... mesti best!!
ijau jer persekitaran.. sejuk mata memandang kan..



sebelum balik mamat ni soh ambik gambo dia la pulak...

well....



pastu kiterang gi village grocer utk beli barang basah utk esok....



abes citer.... habis catatan edisi wiken....

sekian... :D