Thursday, January 31, 2013

A bf mommy


~ iklan sekejab ~


mana tak tumpahnya kuah kan...

kui kui kui... kelakar tengok gambar ni... 

spontan je sambil tengok katun, dia dok pegi bf barney laks...

"barney haus" katanya... dia xnak minum susu tin.. haha... mcm kenal je sentence tu..

rania.. rania...



Wednesday, January 30, 2013

~ jump khayra jump ~



 ~ ~ selingan selingan ~ ~



citer perihal khayra lagi..



sejak dia umur 5 bulan aritu ada satu skill yg dia dapat..



haa... layan video .. sambil lompat mulut bising2 cakap "mamam... mamam" ... cute je :)





video




so bayangkan nk makan kt luar pun kena bertabah... sorang makan, sorang layan baby melompat.. pastu tukar.. hihi .. jadik perhatian org sekeliling je..



all d time melompat, asal pegang melompat, mandi melompat, nk siapkan pas mandi pakai diaper, bedak, baju mmg payah asik lompat.. lompat... lompat...




lenguh lengan ibu dia ni... dah penat pass pada abah pulak.. hehe..




mmg baby yg ligat, sihat & kuat... aktif sokmo.. alhamdulillah..



dan paling best kalau kakak rania dia nyanyi lagu ni 


"timang tinggi2, 
sampai cucur atap, 
belum tumbuh gigi, 
dah pandai baca kitab "



lagi ligat le baby ni melompat .. kengkadang siap lidah terkeluar2 lagi... ish geram betul menengoknya tau.. 


*hug-kuat-kuat*



Tuesday, January 29, 2013

100 hengget

"ibu, pas cuti thaipusam ni dtg skolah tau" kata haziq...


aih nape pulak ye...



100 x 2 ... model tak berbayor di atas ni yea ;)


oooo rupanya ambik rm100 tu... hmm... tengok la haziq ... kalau ibu rajin ... kekeke... boleh jawab gitu? harus masam le muka haziq tu...



"kalau ibu xmau kasik haziq je masuk tabung"... katanya..



"iye lah... iye lah... ibu datang la"...



so pagi tu pas drop rania & khayra gi le singgah sekolah, hazim tak datang skolah aritu sbb mc..



so ambik kan utk hazim sekali, sempat la borak2 ngan doktor nurul yg merawat aariz masa aariz hospitalized kt pantai dulu... what a small world kan? doktor tu ialah ibu kepada kawan sekelas hazim... 


Monday, January 28, 2013

Minggu best katanyer..

nape minggu best pulakkan? 


bukan apa minggu ni releks sket sbb byk cuti..... monday replacement for Thaipusam pastu friday lak Federal Territory Day... cuti lagi.. so 3 ari je kojer.. 


wee hhuuuu!! mmg best la dapat kepit anak2 kan.... itu semestinya my hobby la..


just wanna share gambo2 tak seberapa nih... masa kami menghabiskan wiken je... petang tu kami gi tropicana mall, budak2 request pizza @ papa john's so petang lepak sana je la... ada budak2 sekolah buat performance ballad kt concourse area, some shopping, etc .. etc..


my bestfriend :)


geng pompuan ajer ~ kata rania :)


bestfriends forever..



ni pulak some of the pixs on the next day... pagi kuar bekfast pastu balik kemas umah, basuh baju, lipat kain, tidokan khayra etc.. yg boboy punyer geng sibuk ngan game le apa lagi..



lepak2 dulu petang nnti baru kuar balik ok..


bekfast yo..

alolo shomey ibu nih..


main je.. tolong ibu kemas umah la..




~ my penyejuk mata ~


Saturday, January 26, 2013

She loves me & I love her :)

Let the pictures speak ..

 ~ the excitement and qualities of being sisterly ~
















7??



~ wajah happy bayi genap 7 bulan hari ni.... 


lalalalalala...... 


cakkk!! ~



 










anak dah REMAJA :D



ok, wiken menjelang lagi.. pas breakfast ke maner kiter? jawabnya : mencarik uniform kadet buat haziq.. 



bulan January ni ader je lagi hal2 skolah yg x setel lagi rupanya.... anak2 makin membesar mcm2 persatuan / badan beruniform derang masuk kan..



hmmm.... mana nk pegi ye? boring asik ronda KD je so pegi shah aram (shah alam ikut bahase aariz) ... orait so kami pun pegi shah aram, lunch sate haji samuri dulu kat kompleks pkns pastu baru misi carik uniform kadet..




asal berjalan... lebar senyum baby nih..





mission : tingkat 1, pkns... kedai uniform




stroller xdialu2kan khayra, suka dipeluk2 sajer...


kami dapat uniform di kedai Kaunselor, tingkat satu.. sumer jenis uniform ada di situ... senang citer.. staff pun ramah & sgt membantu..



mission accomplished!! setel sudah hal uniform kadet sepasang, baju lengan panjang & suar sekali .. siap dapat calendar kuda free lagi.. oh i luv kalendar kuda sbb sangat user friendly .. biasa le old skool ibu derang nih...



oh ya dlm tgh ronda2 sambil flashback zmn student dulu tetiba depan gedung harian ternampak seseorng yg dikenali... ya Allah, my close friend masa di uitm dulu jugak.. Ilyanna..... mmg takdir sungguh! just borak2 kejab je ngan Ana sbb anak kecik dia meragam..



pastu kami macam biasa layan anak2 ngan eskrem, etc.. 



mcm biasa i always ada photographer xbertauliah yg rajin ambik gambo... layankan sajer ye... 


siap cakap "ibu buat le aksi macam patung kat blakang tuh, bezanya patung2 tu xpegang anak, tapi ibu pegang anak"



kweng...kweng... kweng.... tabah je le mendengarnya.. :P



orait, anak yg manis..... ibu turutkan saja..



say cheeseeeee khayra :)


senyum buu...


ibu belum ready lg ni haziq..

ok cheese lagi skali... cepat!.. khayra dah nk melompat tu..

this one should be better ..



udah ke haziq?? ibu dh penat nih berdiri mcm patung...




beli baju sudah, makan sudah... eskrem sudah.... ronda2 sudah... so apa lagi? balik laaa... 


haaa... ni la rupanya haziq 1st time pakai uniform ni, cam pelik lak biasa le selalu uniform skolah biasa je... 



so setiap ari rabu ada koko kul 4 baru balik dari sek. kebangsaan.... dah tuang satu hari sekolah kafa... sob sob... sangat lah ibu x berkenan bab tu.. sekolah tu sekolah jugak, sekolah agama jgn ditolak ketepi... tapi nk wat cmne, bukan kita yg susun jadual sekolah kan?? huhuhu...






haziq = remaja?? sukarnya ibu nk digest..


Thursday, January 24, 2013

Misi Jacket Ijau ;)



arini public holiday sempena Maulud Nabi ... so pas breakfast kami berdesup ke one U... xde plan apa2 pun .. jalan2 cuci mata je..



sebelum tu gi clinic dulu... tengok rania ada 'cendol' di hidung tu... 




settled ngan rania & clinic, kami ke one utama lah... misi : nk carikan jacket utk aariz.... kaler? ijau le... fev kaler since korah (sekolah) warna ijau kan?



so ke uniqlo la kami .... 



budak tecik ni xleh tengok muka dia dlm cermin... admiring herself la tu... sendiri senyum2, agah2, gelak2, tunjuk2.. pastu senyum2 lagi & gelak2... 






haishhhh geram menengoknya... homeiii bebenor...



btw, xdapat pun jaketnya sbb warna yg dia nak xde saiz dia... soh ambik kaler lain xmo pulak.. tau le aariz ni very d cerewet uols tau... perangai saper yg dia ikut tu ye ;)



fenin mak... akhirnya yg beli jacket ibu dia la... xde dlm list pun.. cant resist..



my heroes mmg xabes2 ngan GTA nyer.... aduihhhh... 



kat lif pun aksi tembak2 tau... sabar ye ibuk..





one down... 


kecik2 xmo dok stroller, dah besor baru nak... sumer mcm tu, dari haziq smpai le ke rania.... 



khayra soon mcm tu jugak... gerenti..











Wednesday, January 23, 2013

half day..

baiknya ati bos sbb tutup office awal arini... ktanya "since esok public sempena birthday prophet Muhammad so balik awal je la"



wah... dengar balik awal lg meronta2 gumbira la.. la la la dlm hati... since balik awal mana buleh terus balik umah ... meronda ke kl jom!



sebelum tu haziq dah kol sebelum gi kafa, soh beli komik dia la... penuh dah koleksi... so ibu ke borders kt depan opis dulu..



zaman ibu dulu lawak antarabangsa .. ujang, etc ... now lawak kampus..


haaaa... pastu start enjin terus off ke klcc.... hamboi kemain lagi... ada le 2,3 benda bermain di fikiran, so tu yg laju je ke sana.... survey survey survey katanya ... ha survey xpe jgn blanja je... tokey balak pun lingkup mcm tu ...


@ uniqlo..




pantang nampak cermin.... haiyohhh!


jalan punyer jalan masa xsedar dah nak kul 5 petang, wajib pulang sebelum tersangkut dlm jem yg memeningkan di tengah kl.... berdesup pulangnya......



sonoknya kalau ari2 keje 1/2 day kan... oh hooooo tggu jadik CEO co. sendiri la gamaknya ;) 



masalahnya.... bila?



Tuesday, January 22, 2013

Supper


Gara2 jalan jem maka lambat tiba umah.. since dah dinner kat umah mak tapi budak2 sibuk jugak nk meroti canai...haii rindu kt mamak korang ke? since mamak2 sini suka mengusik budak2 ni maka dah jadik kawan pulak... lokasi : original kayu KD..


jom layan gambo je la..


iklan cap ibu & anak ;)

aik sirap je ke?

cepat mamak cepat! kang saya jadik Hulk kang.. ;)

memalam bute pekena abc?

penggemar roti pisang + milo suam

ummmmpphhh!

makan sudu ke makan abc?