Saturday, August 31, 2013

Merdeka @ Paradigm

Merdeka! Merdeka!


Tahun ini yg ke-56 tahun.. alhamdulillah..


just sharing kami xde plan ke mana2 .. so jalan2 buang masa kt paradigm mall saja.. lunch pun yg cepat je kt BK.. jadik la..


sungguh ramai org kt sana, mana2 pun penuh ngan org... even nk lunch beratur sket punyer panjang... pasrah je la..


dan acara biasa ke bookstore la...


enjoy kids...





Thursday, August 29, 2013

Open House @ Impiana


Harini opis abah ada open house @ impiana hotel, since abah bwk kete aritu, ibu ambik cab je le ke Impiana dr opis.. mahal jugak rm20 kena tau..  bengang ngan driver cab tu dah le x ikut meter.. 


xpe le janji smpai ngan selamat... & dpt makan yg sedap2.. tp cam biasa le ibu ni tank kancil je so apa sgt yg dapat di isi kan...


tapi cam biasa kami xde le lepak2 sgt sbb dah nk berkejar ambik anak2.. biasa le traffic kt tengah2 kl tu mcm mana kan... hmmmm..



the only pix yg ada... huhu

Wednesday, August 28, 2013

Mamak Uuu katanya


hari ni dinner sempoi kt mamak kayu original (dulu aariz sebut mamak uuuuu = mamak kayu la) saja.. sbb tiba rumah pun lambat, nk masak bagai jd kul brapa nk makan ... so sblm tiba rumah kita singgah le sini dulu..


jadi kt umah xsibuk2... dh dinner nnti balik umah .. anak2 bersihkan diri, solat dan kemas jadual utk esok..


hari ni kami makan nasi kandar je le, sedap & cepat .. bismillah..


hari ni tingkat bawah full house jadi naik tingkat 1, tu yg nampak lengang je tu.. tp budak2 ni lg lengang lagi bermaharajalela la mereka..


jom tgk gambo khayra & the gang :)


alolo.. besarnya mata dia.. cantik x baju opah buat?

hiiii!

tu haziq bukan tido, ngadap ipad smpai gitu skali, baju kadet xsempat tukar2... haaa nk kena sergah ngan abah dia sket lagi tuh..


tatih.. tatih...

habis nasik kandaq kami pun pulang... kenyang perut suka hati.. lalala..


Tuesday, August 27, 2013

Kisah air yg joget2 itu ;)

harini ke dataran kah? 

oh tidak... asik dataran je.. 

so arini tukar location..

mana?

xjauh pun klcc sajer... 

selalu kami datang waktu pagi bawak anak2 jogging di taman klcc..

kali ni terjah di waktu malam.. tp xde le jogging memalam hari ni kan.. 

kami lepak tengok air pancut je..

menarik sbb ada muzik & lampu yg berwarna warni... 

mmg sesuai buat tontonan budak2... dah mak budak jugak :P




khayra yg dah dapat lesen "berjalan" maka jgan harap di nak di pegang... sorry la... asik nk berjalan sendiri je..





dah berani jalan jauh2 sendiri... dia bukan hirau ada org perhati ke tidak.. ish3 ... my little gurl nih..





tengok tu nk lepas lagi... xnak di pimpin langsung..






anak2 mmg suka la... duduk je masing2 mengadap air pancut tu menari2..






layan..


video









ok lah abah, tolong jaga khayra pulak.. xlarat ibu nk kejar dia ;)






yg dah besar2 ni lagi senang di jaga... dah paham arahan kan...













aksi muncung itik.. suka benor buat lagu tu..






indah...





lepak pun xlama... mlm2 xelok la nk stay kan... org tua2 kata jgn smpai berembun hehe..



orait bebeh... time to go home! nnti kita dtang lagi ok..






sudah tiba masa utk pulang... xkan ibu nak nyanyi "pulang marilah pulang... marilah pulang bersama2" baru nk gerak kan... hai la anak.. khayra mmg confirm xmau balik... suka beno jalan & berlari ditempat yg lapang..


so bila tanya anak2 suka x tengok air pancut? derang kata SUKA!


so, boleh le mengulang lg lepas nih :D 


boleh jadi acara boring2 & bila xde tujuan gitu..


orait... balik jom!




Monday, August 26, 2013

Kudaku lari gagah berani ..

Just to share gambar dinner kt ikano arini..


dek kerana kemalasan melanda jadik dinner je otw balik umah, ikano le kite.. nk balik umah jalan jem, nk masak lagi, kul brapa mau dinner kan?


lg satu suka gi sana sbb ada butik yg jual dress cantik2 & murah.. berbaloi2 rasanya.. tp aritu xbeli, window shopping saja.. gitew..

tengok ni..


khayra mmg suka kuda, jd nampak ni otw gi dinner kt dlm tu terus jerit nk naik.. layan kan saja la sekejab.. bukan masuk coins pun, kalau masuk haaa siap langsung xboleh nk ajak turun dah.. dah confirm melekat je atas kuda tu..


lepas makan, sambung berkuda lagi..


khayra @ 14-mth old

mmg seronok melayan karenah dia skrg.. sgt linch & aktif..


khayra ... nape la besar cepat sangat? tetiba je dah berjalan berlari bagai... itu nampak depan mata tu.. cepatnya masa..






Sunday, August 25, 2013

raya.. raya weh :)


acara beraya masih diteruskan ..


destinasi kami hari ini ialah umah opah uda @ keramat, diikuti umah colleague abah @ setiawangsa, kemudian kat rumah tok adam @ gombak..


so makan & collect duit raya utk anak2 :)


happy day for us.. sonok dpt catch up stories ngan saudara mara & kengkawan..




Saturday, August 24, 2013

raya jgn tak raya...

kalau minggu lepas hari malas kami sbb malas nk kuar beraya ke mana2, minggu ni kena la rajin2kan diri... sbb raya sebulan...jadik kena cover sebanyak mana jemputan dan xtvt menziarah ... rumah pertama utk edisi beraya kali ini ialah rumah my ex-colleague kt gombak...


rumah baru, taman baru... wah cantik rumahnya..


juadah yg dihidangkan pun sedap2 belaka... ada nasik ayam, soto, dan mcm2 aneka kuih muih..


kenyang, alhamdulillah, thanks Na for inviting us.. sorry xdpt nk berbual lama2 sbb plan nk raya umah pakcik kt area gombak jugak..


nnti kita plan lunch sesama okey..

friendship since 2001 .. and counting...

seharian jugak kami di luar.. sempat round2 pavillion & bukit bintang tapi tak kuar la... ramainya umat... jalan2 cuci mata dr dlm kete je le.... xlarat dah nk kepung/kejar budak2 kalau keluar... 


dan utk dinner kami ke gulam mee kt KD saja...


.. layankan budak berdua ni mintak diambikkan gambar mereka... 






Friday, August 23, 2013

Potluck + makan2 @ school


arini aariz ada jamuan sempena sambutan hari raya kt sekolah... aariz bawak kuih raya je.. balang kecik je..



just wanna share photo je... kt bangsar ujan baru berhenti, tapi nasib le aariz xmeragam pagi tu..


dah nk hujung2 sekolah ni kena la enjoy time ngan kawan2 & teachers kan aariz, sbb tahun depan mungkin xkan dapat jmpa lagi kawan2 tu sbb sekolah pun dah lain2.. 



Thursday, August 22, 2013

shopping @ nite lg

jom layan khayra shopping hairband dia.. maklum rambut dah panjang asek carik hairband je la.. nnti mcm rania la kena potong rambut, ibu lak yg rimas tengok dh mcm berserabai je hihi..


dan pastu acara grocery shopping tesco @ nite lagi la... 


budak tecik ni mmg xboleh dibiarkan jalan sendiri, dia cepat lupa diri tau.. kengkadang dah boring dok dlm trolley dia merengek2 mintak keluar.. tapi once dah kuarkan & cecah lantai terus dia pecut 100meter tau.. hadoi budak ni jenuh mak dia nak kejar.. jgn main2 badan halus lg senang dia nk mencelah2.. bila dah kena tangkap meliuk2 badan mintak dilepaskan.. huhuhu.. mmg memerlukan kesabaran tinggi tau..


anak.. anak... tu baru yg paling kecik... belum citer yg lelain punyer fe'el pulak.. 




sabar ibu... sabar abah... :)

.. kalau dah pompuan..

dulu suka benda2 simple je..


tapi lately citarasa dah berubah...


cantik jugak yg bling2 mcm ni kan?


adakah kerana faktor pertambahan usia... ?? 


xkisah le faktor apa.. janji i love it so much..





dan my gurls pun sgt suka sbb ada cermin kt blakang... 


sket2 ambik tepon ibu derang ni sbb nk tengok muka sendiri kt cermin... 

adoi la..


anak pompuan kan??


erm... yg omak nya ni biasa le... memanjang pantang jmpa cermin... tgh fitting pants pun sompat..


eh tapi i loike la bling2 ni.. cm unik sket.. 



and again... well...









Ustaz Aariz


kalau semalam daftar sekolah kebangsaan, hari ini ibu ke sek. agama pulak..


ustazah yg terima form siap cakap "amboi, hensemnya adik haziq & hazim nih" 

hehe..


iyelah ustazah.. just hantar form je, pastu ibu terus off pegi keje..




alhamdulillah selesai urusan pendaftaran utk aariz .. lega sgt2.. tp jauh di sudut hati sebak la.... ada hati dlm taman..


Wednesday, August 21, 2013

my baby is going to school...

sebelum cuti raya aritu dah dapat surat dari kementerian berkenaan penempatan sekolah utk Tahun 1 bagi sessi pembelajaran tahun 2014 ..


yes, next year my Aariz yg sgt2 baby tu dah masuk Tahun 1 uols.. bukan saja kawan2 terdekat ibu terkejut & tak percaya, tp ibu dia ni lagi le xpercaya..


mcm belum sampai masa lak aariz nk ke Tahun 1... huhhh besar dah anak ibu nih.... cakap pun xde le pelat teruk sgt mcm zmn dolu2 tu kan...


sbb tu kengkadang bila kami cakap pelat aariz cam KEKEA (IKEA) TI YAI (ROTI CANAI) DEK DOMEL (MCDONALS'S) dia senyum tersipu2 je..


tinggal kenangan ... 


my encem boy... my baby.. he always be..


so, ibu ngan gigih & semangat berkobar2 pegi sekolah utk daftar aariz... sekejab je prosesnya 1 minit je sumer selesai.. lega.. sungguh efficient kerani sekolah itu..


tahun depan satu pit stop je ke sek. kebangsaan, tiga2 org anak di tempat yg sama.. *happy mode*


2 org gegurl still having good time (tido la ape lagi)....



Tuesday, August 20, 2013

raya.. masih raya kita ..


yeay... masih bulan raya yo!

anak2 mmg suka sbb ada je org dtg umah opah... 

dan ada je duit raya utk mereka... amboi!


sian muka penat baru balik sek agama.. bersiap2 utk ngaji pulak..




duit raya yo! alhamdulillah

Friday, August 16, 2013

beraya di JPJ .. & ke kea lg..

hehe... raya ke-6 masih bercuti... mendobi berapa kali baju2 raya tu kan..


pastu singgah bangsar, jumpa mak & abah.. 
rindu la seminggu xjumpa mak & abah.. hmmm cmne le perasaan org yg tinggal jauh dr parents mereka kan? hurm... im blessed!


pastu renew license.... gi jpj jab.. konon2 ingat x sesak sbb mungkin org ramai masih beraya ... tp sia2 je... mmg ramai banget ok..


last cabut ke Sentul, sini kureng sket sesaknya... kureng2 pun tengok le Q no berapa tu .. hurm.. pasrah je la.. 


w/pun no. masih jauh tapi service mmg tip top... sgt pantas ok.. syabas jpj sentul..





pastu balik bangsar, lepak2, solat, late lunch & balik umah... 


otw balik sempat ke KEKEA lagi... aiseyy... sgt best sebut kekea ni kan aariz?


beli carpet je... x plan pun, tetiba berkenan hangkut saja la..


hmm.. nx round ingat nk tukar sofa pulak..... cm menarik je dr katalog baru nih ..


abah, nak yg ni..

aish nk pepel... kata aariz.. alaaa.. xmo pepel... kata haziq pulak..

awat masam je muka tu?


pesangan sherasyi..


tawaf... tawaf... kepakaran saya...


ish ish dah mencangkung pulak.. nmpak CD moo moo dia.. turun temurun dr kakak rania :)


pura2 tido letew.. tinggal nnti baru tau..


apa lagi? apa lagi? ...



rania : abah... nk eskrem..



haaaa... dah kena masuk trolley si kecik lasak sesangat tu..


sejam lebih jugak dlm tu... Q nk bayar mak aii punyer le panjang... siap rasa nk tido time Q nak bayar tu tau..


settled sumer, cm biasa kiddos nk hotdog & icecream kt dlm tu, selesai makan terus off utk jjcm :)


hurgggaaaa... 


esok dah masuk kerojer.. nape seminggu rasa cepat bebenor ye?




$ & tempeyek..

oh sepatutnya mood yg baru lepas cuti seminggu kan....


biasa le dah lama cuti so arini masuk keje rasa lemau le sket.. so rasmi masuk opis pada hari rabu, 14th Aug..


hmm... tp sampai2 kt meja pagi ni dh ada yg menunggu..


tara....


apa tu?


one of d Consultant kasik duit raya uols... dah tua2 pun dpt .. 
tq Sam, moga murah rezeki & business anda.. mmg dapat je dr beliau tiap2 tahun..






bukan itu saja, kakak cleaner yg kamcing ni selalu share resipi lauk pauk sedap2 setiap kali beliau dtg bersihkan opis pun bagi satu balang tempeyek yg maveles... siyes mmg sedap hokey..



so jgn lemau2 lagi.. jom kunyah tempeyek sedap ini sambil buat keje yg bertangguh 1 minggu ye :)



masih mood raya uol... raya sebulan kan..?







kak wati, kalau abes ni boleh top-up tak? ;)



jom Poori

puasa sudah..


beraya pun sudah..


so, masuk keje pun sudah...


back to routine la...


jom breakfast & say hi to mamak2 diluar sana..


sila la makan ye.. 


pagi ni sarapan pilihan ialah :


POORI..


& teh tarik...


bismillah ..


masa utk ketatkan semula pants & skirts yg dah longgar semasa 
bulan puasa ;)




dan lepas tu kita bertapa di borders pulak ye.. boss ilek... yahooo!