Tuesday, December 3, 2013

Tanjat ibu!


Opocot!!

cuba bayangkan tetiba di sergah sebegitu...

rania : " ibuuuuuuu!!! cantik tak yakya bedak sendiri? yakya kan princess..

terperanjat ibu nak....

ibu : ok ok cantik2 ... sambil nipiskan bedak kt muka rania tu.. 

kussss semangat... nasib ibu xde sakit jantung nak..



macam salut tepung!


dan ini pulak princess baby... rania yg cakap... 


kus semangat budak kecik ni sangat notty tau.. kejenya asik nk membuli kakak & abg2nya saja... tau le dia bongsu kan??



pantang tengok camera, mesti lentuk mcm tu... haha

Saturday, November 30, 2013

~ Dinner 2013 ~

Apa plan hari sabtu ye..?


biasa2 je bwk anak jalan2 sbb malam kang ibu & abah nk gi co. dinner lak..


so ke Tasik Perdana ambil udara petang sambil layan anak main kt playground & kejar burung merpati.. 





nk hampir gelap jugak baru kami ke Bangsar sbb nk tumpangkan anak2 pd opah derang la... opah pulak ada hal nk dekat maghrib baru sampai umah so mmg confirm lambat le kami utk dinner karang...


nk solat, nk bersiap sambil dukung khayra yg nk mengikut tu..


terkocoh2 la bersiap & berdesup start enjin... lokasi kali ni, Grand Hyatt, sebelah klcc je.. 


theme ialah Arabian Night.. 


kami mmg x well prepared pun... rasa terkejar2 sgt.. lgpun khayra xsihat mcm rasa xmau pegi pun ada, kang abah xde partner sian pulak... so pegi sekejab je la..




syeikh sesat ada di sini.. hehe



dis year xberapa nk lucky xdpt pun lucky draw apa2.. 


kul 11.15pm dh sampai umah balik..


miss my baby yg demam tu, x sanggup nk tinggalkan lama2..

Sunday, November 24, 2013

Makan2 Jalan2


wiken datang lagi...

apa nk buat kome?

abah ckp jom abah blanja pizza ..

yeay jerit anak2..

so ke ttdi kami utk makan pizza..


kaki pizza ~ hazim la

order pls


lapar la tu.. sudu pun dicium hehe


kita serupa... kita serupa..


hazim punyer fev skrg... mana2 dia usung buku tu


sambil tu ~ GAME la


dia pun sibuk nk mencicah jugakk


boboiboy


abah's little gurl ni.. jgn main2








comotnya


dan lepas kenyang dgn pizza, kami ke Publika..... jalan2 cuci mata je... beli buah2an sket & main reason sbb nk tengok kufi ... tp xbyk pulak.. nnti ada masa tengok kt gallary yg baru di bukak.. lg puas hati & senang nk pilih..


lagi satu kalau gi Publika mesti depa carik kawan depa ni haa ~ si lembu emas yg jinak haha..


tak dpt yg real, ini pun tak mengapaaa



this cow loves me ~ kata hazim




Saturday, November 23, 2013

Pasar Malam


Hari sabtu.. kt seksyen 6 ada pasar malam, masa utk restock ayam, sayur etc .. w/pun tak besar mana pasar malam nya tapi ok la, semua barang2 keperluan basic ada di sini, makanan mentah, makanan yg dah dimasak, kasut, baju, accessories, tudung... sumer ada la, cuma kedainya x banyak...


jom la kita ronda2 sekejab.. kalau namanya budak2 gi pasar malam pun so big deal .. gelihati tengok esp khayra la


bu, nk selipar pink bulehh?

kira anak2 bah, jgn ada yg hilang hehe

geli main akar bayam 

akar pokok pun jadi barang main.. ish ish


tapi tak ronda lama sbb gerimis mengundang... 

jom pulang anak2..


Passion


ibu & rania punyer kegemaran skrg ~ passion fruit.. sedap w/pun masam2 rasanya.. kami suka scoop cmtu je terus masuk mulut.. boleh jugak di blend utk buat jus..




itu citer buah passion fruit...


hmmm... bila makan buah ni teringat zmn skolah rendah dulu.. sbb suka bebeno panjat pokok ni ... buahnya sebiji sama rupa tp xleh makan la... yg bunga kaler putih tu.. buahnya boleh buat racun tikus org kata..


dan byk jugak dibuat hiasan pasu2 bunga.. kalau di kedai2 bunga mmg banyak, tp kena di keringkan dulu le.. 


Monday, November 18, 2013

its a holi holi dayyy :)


Last day of schooling session 2013.. hip hip hoorayyyy!


anak2 happy.. ibu & abah hepi jugak sbb jalan tak jem.. hehe






So macam biasa ibu & abah hari jumaat akan park kete depan2 gate skolah agama... excited punyer pasal... hari ni dah last day... dan ada berita gumbira..


tara!!!






hazim dpt no. 1 utk 3 Ibnu Khaldun... 


well done my dear :)










sumer org wonder, especially opah... 


hahahah... 


nape? 


sbb ajim kaki ponteng & kaki tido dlm kelas... 


aisey..


tapi ajim selamba jawab : ajim tido pun ajim dengar apa ustazah ajar tau opah... hehe..



knowing my hazim yg mat selamber tu kan... haishhhh geram pun ader .... sbb dia xbagitau pun dia dpt no. 1.. even hari penyampaian hadiah pun dia xcakap... kalau tak dah tentu ibu bersungguh2 nak pegi tengok ajim ambik hadiah kan... 



haziq sungguh tergugat sbb dia xdpt top 3 pun.. xpe la haziq, cuba lagi nx year ok.



Looking forward for kem cuti sekolah.. yee haaa ... 


akhir kata, have a good holiday everyone :)


cuti skolah & opis


cuti sekolah yg panjang bebeh! ... 


jadi anak2 suka la mengikut ke opis.. 


ibu lagi le suka sbb ada kawan borak, kawan main2 soal jawab, kawan lunch, kawan lepak kt Borders, kawan mengeteh petang2, etc..


kalau boleh hari2 mau bawak anak2 dtg opis..


boss pun ok jer.. 


yipee!


happy holiday uols  :)


byk plan dlm kepala utk budak2 nih.... yes! yes!



yang volunteer jadi photographer pun ramai!