Monday, December 23, 2013

KL - Kemaman


Yeay, hari ni kita nk ke Kemaman, abah ada training kt sana so kami pun mengikut sekali.. dan yg paling best, my brother pun kena gi outstation kt sana pd hari yg sama .. so apa lagi kami convoi la.. bukan senang nk dpt peluang bekerja sambil jalan2 ni kan..


time ni abah kt opis lagi, siapkan apa2 yg patut sebelum bergerak ke Kemaman..


ibu kt umah packing & layan budak tecik main masak2... kan bahang Masterchef skrg.. tgk le khayra tu, dapur kecik dh siap, tp pemilihan proteinnya sgt le menakutkan .. hehe.. nk masak kanggaroo atau jaguar ke nak? ;)





pas dah siap sumer abah fetched dr ghumah, ibu ke opis sekejab ada hal yg perlu di siapkan.. so bawak le ini dua org budak tecik ke opis..


as usual, my diva, rania :)






dah selesai urusan opis, kita santai lepak2 kt bawah, anak2 mmg suka layan fountain ni.. lg le dlm kolam tu byk ikan2 koi yg besar2 ... lg le si khayra tu mcm nk masuk & berenang skali dlm tu kan..








lebih kurang 15 minit pastu abah pun tiba opis...

kami memulakan perjalanan lebih kurang pukul 3 petang... bismillah, moga perjalanan dilindungi dan selamat sampai destinasi, amin...






ni kt tunnel genting sempah nih.. 


lepak sekejab tunggu my brother... yg lg best since kete dia kosong kami suruh bawak opah sekali .. yahoo!




anak2 pls behave sepanjang perjalanan ye.. jgn gusti2 dlm kete k ;)





mana pulak opah & cu min ni xsampai2 lg nih..?


luv this pix!


abah & "anak2 kesayangkan" kata rania...



pas opah & cu min tiba baru le kami convoi sama2 sepanjang perjalanan, singgah makan & solat je..


tengok signboard.. huhu jauh lagi... budak2 nasib bawak buku2 & lego so xde le boring sgt dlm perjalanan..




kami tiba lebih kurang sebelum waktu maghrib tiba... checked in kt Awana pastu gi dinner kt restoran terdekat saja.. dh xlarat nk explore malam tu sumer dah sibuk nk masuk bilik & rehat saja...


pastu bila malam sket baru jalan2 sekitar hotel...


.. tengok khayra sibuk main giant chess, padahal nk angkat buah tu pun xlarat..



bestnya layan angin malam tepi pantai, peluang yg jarang2 dapat kan..

opah & cucu2 nakalnya... tabah yg opah hehe .. 

dah puas lepak naik, solat & tido... esok sambung story ok :)



1 comment:

Aishah Amin said...

Assalamualaikum! come visit my blog. I sometimes write about how I became a work at home mummy through my online Shaklee business. work at home mummy like me

Thank you!